Διομήδης Σπινέλλης: Οικοσελίδα

 
English
Photograph of Spinellis

Ο Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καθηγητής Αναλυτικής Λογισμικού στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού στο Πολυτεχνείο του Ντελφτ και διευθυντής του εργαστηρίου Επιχειρηματικής Αναλυτικής (BALab), σας καλωσορίζει στον ιστότοπό του. Ο ιστότοπος αυτός περιέχει περίπου 12,000 σελίδες που συνδέονται με πάνω από 94,000 δεσμούς υπερκειμένου· χαρείτε τον!

Λογισμικό και δεδομένα
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μάθημα «Unix Tools: Data, Software and Production Engineering»
Unix tools edX MOOC

Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας από αρχάριου χρήστη του Unix σε έμπειρου ειδικού με το βραβευμένο, δωρεάν, ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) της πλατφόρμας edX με τίτλο Unix Tools: Data, Software and Production Engineering. Επεξεργαστείτε δεδομένα μεγάλου όγκου, αναλύστε κώδικα λογισμικού, εκτελέστε εργασίες DevOps και αναβαθμίστε την καθημερινή σας δουλειά μέσα από την εκπληκτική δύναμη του φλοιού του Unix και τα εργαλεία της γραμμής εντολών. Στο μάθημα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 7000 εκπαιδευόμενοι από περίπου 100 χώρες. Εγγραφείτε εδώ.

Η τακτική στήλη Tools of the Trade (εργαλεία της τέχνης) του περιοδικού IEEE Software διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ της ανάπτυξης λογισμικού και των εργαλείων που εφαρμόζουμε για το σκοπό αυτό. Όλα τα 52 άρθρα της είναι διαθέσιμα εδώ (στα αγγλικά) ως προδημοσιεύσεις στο ιστολόγιο.

Η νέα τακτική στήλη Adventures in Code (περιπέτειες στον κώδικα) του περιοδικού IEEE Software έχει ως στόχο τη μετάδοση συμβουλών και γνώσεων, κλασικών και αιχμής, μέσω προσωπικών εμπειριών στην υλοποίηση λογισμικού. Όλες οι δημοσιευμένες στήλες είναι διαθέσιμες εδώ (στα αγγλικά) ως άρθρα ανοιχτής πρόσβασης.

Book cover

Διομήδης Σπινέλλης. Ανάγνωση κώδικα: Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού. Addison Wesley, 2003 και Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2005. Software Development Productivity Award

Software Development 14th Annual Productivity Award
Book cover

Διομήδης Σπινέλλης. Ποιότητα κώδικα: Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού. Addison Wesley, 2006 και Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2008. Software Development Productivity Award

Software Development 17th Annual Productivity Award

Creative Commons Licence